OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2024. április 18., csütörtök 13:09

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2024. április 18., csütörtök (OS) - Tarlós István magyar hangja Draskovics Tibor -

    Ungár Péter az elmúlt héten nyílt levélben fordult Draskovics Tiborhoz, a BKK igazgatóságának elnökéhez, melyben arra kérdezett rá, hogy miután a legutóbbi kampányban Karácsony Gergely még börtönt ígért azoknak, akik érintettek voltak a hármas metró felújított szerelvényeinek beszerzésében, mégis öt év ellenzéki városvezetés után továbbra sem látunk tisztán az ügyben, az orosz kocsik beszerzését lebonyolító BKV-vezér pedig továbbra is pozícióban maradt.

A BKK vezetőjének válasza tulajdonképpen egy önleleplezés, hiszen szóról szóra ugyanazokat a semmitmondó érveket hozza fel az ügyben, mint tette azt Tarlós István előszeretettel az elmúlt napokban. Ennél világosabban nem is lehetne rámutatni arra, hogy a két politikai oldal nem kivizsgálni akarja ezt az ügyet, hanem eltussolni, miközben légkondicionálás továbbra sincs a metrókocsikon, pedig azt már mindkét városvezetés megígérte.

A válasz végén Draskovics Tibor meglepő módon egyetértésének ad hangot azt illetően, hogy a teljesen egyértelműen elcsalt közbeszerzés minden dokumentumának nyilvánosnak kellene lennie. Felmerül a kérdés, hogy ez a gondolat az elmúlt öt évben miért nem fogalmazódott meg az ellenzéki városvezetésben, hogy miért nem hozta ezt nyilvánosságra az ügyet vizsgáló, momentumos vezetésű vizsgálóbizottság, de jobb később, mint soha: Ungár Péter a mai napon közérdekű adatigényléssel fordul a BKV-hoz a teljes anyag nyilvánosságra hozása érdekében.

LMP Sajtó
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.