OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2024. április 18., csütörtök 13:39

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. április 18., csütörtök (OS) - Balásy Gyula 18 százalékos emelést kap az infláció miatt, a nyugdíjasok ennek alig a harmadát kapták idén

    Saját magát buktatta le az Orbán-kormány azzal, hogy véletlenül elismerték az orbáni infláció valódi mértékét. A kormánypropagandára költött százmilliárdokból gazdagodó fideszes milliárdos, Balásy Gyula cége a 24.hu cikke szerint 17,6 százalékkal emelte a kommunikációs szolgáltatásai árát, méghozzá az inflációra hivatkozva. Ez több mint a háromszorosa annak a 6 százalékos inflációnak, amivel az Orbán-kormány 2024-ben számolt.

Az Árnyékkormány szerint be kell vezetni a nyugdíjak vegyes indexálását, hogy ne csak az áremeléseket, de a béremeléseket is figyelembe vegyék az éves nyugdíjemelésnél, és így sokkal magasabb legyen a nyugdíjak összege. Az Orbán-kormány évről évre átveri a nyugdíjasokat a hamis inflációs számításaival, így sokkal kevesebb nyugdíjat emel, mint amennyi az időseknek törvény szerint járna. Eközben a fideszes milliárdosok az orbáni infláció valódi mértéke szerint emelhetik az áraikat, és gazdagodhatnak tovább a magyarok pénzén. Mi Orbán Viktort akarjuk legyőzni, ezért hoztuk létre a szociáldemokrata-zöld szövetséget. Ezért ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással.

Gy. Németh Erzsébet
Szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.