2024. május 1. szerda

2024. április 18., csütörtök 14:21

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 18., csütörtök (OS) - Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága a Műemléki Világnapon adja ki díjait. Idén az ünnepélyes megemlékezésre és a 2024-es díjak kihirdetésre április 18-án, a budapesti MOM Kulturális Központ Kupolatermében megrendezett egész napos rendezvény keretén belül került sor. 2024-ben négy ICOMOS- díjat, három Példaadó Műemlékgondozásért díjat egy Műemlékvédelmi Citrom díjat osztottak.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS Díjjal tüntette ki a cserépváraljai Munkás Szent József templomot az 1960-as években épült templom műemléki helyreállításának magas minőségéért.
Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS Díjjal tüntette ki a jáki Szent György templomot a volt bencés apátsági templom helyreállításáért, alapos kutatásáért, gondos kivitelezői és restaurátori munkáiért.
Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS Díjjal tüntette ki a soproni Múzeumnegyedet a kiemelkedő építészeti színvonaláért, a korábbi korszakok és helyreállítások részleteinek megőrzéséért, az épületegyüttes működésének példamutató kialakításáért.
Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS Díjjal tüntette ki a veszprémi Ruttner-házat kiemelkedő építészeti színvonaláért, a kutatási eredmények bemutatásáért, az új funkció gondos elhelyezéséért.
     Kiadó: ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület