OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2024. április 18., csütörtök 14:21

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 18., csütörtök (OS) - Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága a Műemléki Világnapon adja ki díjait. Idén az ünnepélyes megemlékezésre és a 2024-es díjak kihirdetésre április 18-án, a budapesti MOM Kulturális Központ Kupolatermében megrendezett egész napos rendezvény keretén belül került sor. 2024-ben négy ICOMOS- díjat, három Példaadó Műemlékgondozásért díjat egy Műemlékvédelmi Citrom díjat osztottak.

    Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS Díjjal tüntette ki a cserépváraljai Munkás Szent József templomot az 1960-as években épült templom műemléki helyreállításának magas minőségéért.
Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS Díjjal tüntette ki a jáki Szent György templomot a volt bencés apátsági templom helyreállításáért, alapos kutatásáért, gondos kivitelezői és restaurátori munkáiért.
Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS Díjjal tüntette ki a soproni Múzeumnegyedet a kiemelkedő építészeti színvonaláért, a korábbi korszakok és helyreállítások részleteinek megőrzéséért, az épületegyüttes működésének példamutató kialakításáért.
Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS Díjjal tüntette ki a veszprémi Ruttner-házat kiemelkedő építészeti színvonaláért, a kutatási eredmények bemutatásáért, az új funkció gondos elhelyezéséért.
     Kiadó: ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.