OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2024. április 18., csütörtök 14:55

A Mindenki Magyarországa Néppárt közleménye
    Budapest, 2024. április 18., csütörtök (OS) - A szólásszabadság Orbánnak is jár

        A Mindenki Magyarországa Néppárt elutasítja a szólásszabadság és a szabad véleménynyilvánítás korlátozását, ezért elítéljük Brüsszel kerületi polgármesterének tettét is, amellyel betiltotta az MCC Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát, amelyen Orbán Viktor is felszólalt. Ugyan az MMN sem Orbán Viktorral, sem az ott felszólalókkal és véleményükkel nem tud azonosulni, azonban hiszünk a szabad véleménynyilvánítás szabadságában mindaddig, amíg azok nem sértenek másokat és nem hívnak fel erőszakra. Egyúttal értetlenkedve állunk a fideszes politikusok felháborodása előtt, akik most kánonban kiáltanak a szólásszabadságért, hiszen pont az Orbán-kormány az, amely az Unióban a leggátlástalanabbul hallgattatja el politikai ellenfeleit. Bekebelezte a magyar közszolgálati médiát, ahol az ellenzék csak negatív kontextusban jelenhet meg. A magyar kormány az elmúlt másfél évtizedben független szervezetnek álcázott csápjain keresztül – mint az Állami Számvevőszék, a Legfőbb Ügyészség – igyekezett ellehetetleníteni az ellenzék működését büntetésekkel és eljárásokkal. Most éppen Rogán minisztériuma igyekszik megakadályozni az MMN indulását a választásokon azzal, hogy 15 milliós kártérítési pert indított ellenünk, amiért mertük használni saját és a nemzeti színeket, valamint a konzultáció kifejezést. A mai politikai elit egy jó része valójában egy klub, akiknek csak a színezetük más és csak addig mutatják magukat demokratának, amíg az a hatalmukat biztosítja.

     Kiadó: Mindenki Magyarországa Néppárt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.