OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2024. április 18., csütörtök 17:53

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. április 18., csütörtök (OS) - Donáth Anna: Az EP legújabb határozata tovább korlátozhatja Orbán mozgásterét / Magyar Péter hangfelvételére is hivatkozik az állásfoglalás

    Az Európai Parlament a magyar kormányt kritizáló állásfoglalást készül elfogadni, amely a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétellel is magyarázza, miért nem szabad odaadni az EU-s forrásokat a magyar kormánynak.

Ennek egyik beterjesztője Donáth Anna, a Momentum és a Renew Europe EP-képviselője. Donáth az állásfoglalás kapcsán elmondta:
"Ebben az állásfoglalásban az Európai Parlament levonja a szükséges és logikus következtetéseket Varga Judit hangfelvételéről, ami újabb nyilvánvaló bizonyítéka, hogy a legfőbb ügyész nem a bűnt üldözi, hanem tevékeny részese a Fidesz bűnszervezetének, és a bűncselekmények eltussolásának.
Lassú és körülményes munka jogállami keretek között, tisztességes eszközökkel fellépni egy olyan maffiaszerű működéssel szemben, amire az Európai Unió alapítói rémálmaikban sem gondoltak. Az uniós intézmények és jogszabályok nem voltak felkészülve egy olyan kormányzatra, amely gátlás nélkül, minden erejével azon dolgozik, hogy idegen érdekeket szolgáljon ki, miközben a saját polgárait is kifosztja. A saját polgáraitól veszi el az esélyt az európai bérekre, oktatásra, egészségügyre."

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.