OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2024. április 19., péntek 17:25

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2024. április 19., péntek (OS) - Funchal ad otthont a paraúszó Európa-bajnokságának április 21-27. között.  A kilenc fős magyar csapatot a tavalyi világbajnokság két legeredményesebb sportolója, Pap Bianka és Konkoly Zsófia is erősíteni fogja, de szurkolhatunk a kisfia születése után visszatérő Illés Fanninak is.

    Az előző esztendőben Manchesterben rendezték meg a paraúszók világbajnokságát, ahol Pap Bianka (S10) három arany- és egy bronzérmet szerzett. A paralimpiai bajnok 100 méteres hát- és gyorsúszásban, 200 méteres vegyesúszásban, valamint 400 méteres gyorsúszásban most címvédésre készül.
A 2023-as világbajnokságon egy arany- és egy ezüstérmet szerző Konkoly Zsófia (S9) is nagy reményekkel utazik Funchalba. A pécsi paralimpiai bajnok három versenyszámban is érdekelt lesz, mint Európa-bajnoki címvédő: 100 méteres pillangóúszásban, 200 méteres vegyesúszásban és 400 méteres gyorsúszásban is.
A paraúszó Európa-bajnokság nagy visszatérője Illés Fanni (S4), aki kisfia születése után először vesz részt kontinenstornán. Madeirán a főszámában, 100 méteres mellúszásban láthatjuk újra versenyezni a legelső versenynapon.
Továbbá drukkolhatunk a két vb-bronzérmes úszónak Száraz Evelinnek (S6) és Hotz Csengének (S10) ,a paralimpikon Adámi Zsanettnek (S2), az Eb-ezüstérmes Iván Bencének (S6), Tar Rékának (S8) és a válogatottban először debütáló Janza Virágnak (S10) is.
Hazánk sportolói eddig 20 kvótát szereztek az augusztus 28. és szeptember 8. között megrendezésre kerülő párizsi paralimpiára, ebből hét úszókvóta.
     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.