OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 22. szerda
Ismertető


2024. április 22., hétfő 13:31

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. április 22., hétfő (OS) - Korózs Lajos: Tartozunk annyival a gyermekbántalmazások áldozatainak, hogy nem hagyjuk elfelejteni ezeket a történeteket

    A gyermekvédelem ügyében hétről-hétre olvashatunk újabb rémtörténeteket. Az elmúlt hetekben egy állami gondozásban lévő két éves kisfiút nagy valószínűség szerint a nevelőszülők halálra vertek. Hogyan kaphatta meg a házaspár nevelőszülőként ezt a kisfiút, akiktől ezt megelőzően is emeltek már ki állami gondoskodásban lévő gyermeket? Állítólag le sem folytatták a vizsgálatot, de a szülők már bejelentkeztek egy másik nevelőszülői hálózathoz, és megkapták a gyermeket.
Felmerül a kérdés, hogy az eredeti családjától miért vették őt el. Az sem világos, hogy ha egyszer alkalmatlannak minősül egy nevelőszülő, akkor egy másik szervezetnél miért kaphat mégis gyermeket.
2023-ban közel 3000 olyan történetkerült napvilágra, amelyben valamilyen eljárást kellett volna lefolytatni.
Amit a kegyelmi ügy kapcsán Balog Zoltán és Novák Katalin tett, az kimerítheti a rendszerbántalmazás fogalmát. Azóta sokat tudni már V. János igazgatóról, K. Endréről, de keveset tudunk a másodrendű vádlottról, K. Béláról, aki éveken keresztül négy kiskorúval tartott fent szexuális kapcsolatot, és a bicskei intézmény elhagyása után milliárdos céget gründolt magának néhány éven belül.
Ezekre a kérdésekre a közvéleménynek válaszokat kell kapnia! Tartozunk annyival a bicskei, a kalocsai és a gödi áldozatoknak, hogy nem hagyjuk elfelejteni ezeket a történeteket!

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.