OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2024. április 22., hétfő 21:20

A Szkeptikus Társaság Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. április 22., hétfő (OS) - A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület kapta az idei Laposföld-díjat

    A Szkeptikus Társaság idén is kiadta a Föld napján a Laposföld-díjat, mellyel azt a személyt vagy szervezetet tüntetik ki, aki az elmúlt évben magyar nyelven, széles nagyközönség előtt terjesztett tévhiteket, álhíreket, áltudományos vagy tudományellenes nézeteket, s ezzel a Szkeptikus Társaság és szimpatizánsainak megítélése szerint egyaránt a legnagyobb társadalmi kárt okozta, erodálva a tudomány, a józan ész és a tények társadalmi elfogadottságát.

A nem túl hízelgő “kitüntetést" 2024-ben az áltudományos alapokon nyugvó homeopátiát gyógymódként alkalmazó orvosok köre, a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület kapta, a jelölés eredeti indoklása szerint azért, mert “orvosokat tömörítő civil szervezetként, tagjai szakmai tekintélyük által “hitelesítve" terjesztenek áltudományos nézeteket és alkalmaznak olyan gyógymódokat, amelyek igazoltan nem hatásosabbak a placebónál."

A Laposföld-díj odaítélése egy három körös kiválasztási folyamat alapján történt, a díjátadó ceremóniára április 22-én, a Föld napján került sor sajtónyilvános esemény formájában, amelyre a döntős jelöltek valamennyien kaptak meghívót, de nem voltak jelen. Az eseményen Pintér András Gábor, a Szkeptikus Társaság elnöke ismertette a díj mibenlétét, a kiválasztási folyamatot, majd a döntőbe jutott személyek munkásságának azt a részét, amely alapján eldőlt, hogy potenciális díjazottak lehetnek. Végezetül bejelentette a 2024. évi díjazott kilétét.
     Kiadó: Szkeptikus Társaság Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.