OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2024. április 23., kedd 13:49

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. április 23., kedd (OS) - Molnár Csaba: Friss kutatás - A DK-MSZP-Párbeszéd az elmúlt 14 év legerősebb ellenzéki listája lesz

    Az ellenzéki választópolgárok igazi örömhírben részesülhettek hétfőn. A Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatása szerint 2010 óta még soha nem állt szemben a Fidesszel ennyire erős ellenzéki lista az európai parlamenti választás előtt, mint a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös listája. A szociáldemokrata-zöld szövetség EP-listája a biztos pártválasztók 26 százalékának szavazatára számíthat, alig 7 százalékkal elmaradva az óriási népszerűségvesztésen átesett Fidesz listájától.

A Demokratikus Koalíció szerint a közvélemény-kutatások alapján minden eddiginél nagyobb esély van arra, hogy Orbán Viktor elveszítse a többségét a június 9-i európai parlamenti választáson. A DK, az MSZP és a Párbeszéd közös listájában azért bízik az ellenzéki szavazók többsége, mert mi nem egymást akarjuk legyőzni, hanem Orbán Viktort. Azért bízik bennünk a többség, mert mi soha nem fogunk koalícióra lépni a Fidesszel. Sőt, ha Orbán június 9-én elveszíti a többségét, akkor már másnap előrehozott választásokat fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással.

Dr. Molnár Csaba
A DK ügyvezető alelnöke, EP-képviselője, a közös lista kampányfőnöke

Molnár Csaba sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.