OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2024. április 23., kedd 14:12

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 23., kedd (OS) - A kórházak adósságproblémáira a költségkövető finanszírozás lenne a megoldás

    Az egészségügyben rendszerszintű diszfunkcionalitás tapasztalható, amely jelentős részben az alulfinanszírozottságból következik.
A probléma abból is fakad, hogy nem valós áron finanszírozza az állam az egészségügyi ellátást, mivel a bekerülési érték nagyjából felét adja oda az ellátó intézményeknek az egészségügyi szolgáltatásért, ekkora hiányt pedig egyetlen intézmény sem tud kigazdálkodni.
Az egyetemi klinikák és a centrumkórházak különösen nagy bajban vannak, hiszen minél több beteget lát el az adott intézmény, annál nagyobb hiánnyal kell számolnia.
Miközben tavaly még havi 3-5 milliárd forint közötti összeggel nőtt a kórházak adóssága, az év eleje óta már havi 20 milliárd forinttal. Március végére már 110 milliárd forintra rúgott az egészségügyi intézmények tartozása, amelyből a friss hírek alapján – első körben – 63,4 milliárd forintot rendezne a kormány.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.