OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2024. április 23., kedd 14:54

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. április 23., kedd (OS) - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az általa vezetett Safer Internet Center keretein belül idén is részt vett a Digitális Témahéten, amelyet 2024. április 8. és 12. között tartottak. A kezdeményezés során 19 iskolában jártak oktatóink, ezzel 1976 főt értek el.

    Mi is az a Digitális Témahét?
Magyarország legnagyobb digitális pedagógiai kezdeményezése, amely 2016-ban indult útjára az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére. Kiemelt célja a digitális kompetencia fejlesztése. Fontos törekvés továbbá az is, hogy a pedagógusok tudatos és biztonságos, kreatív digitáliseszköz-használatra épülő tanulási folyamatokat tervezzenek és valósítsanak meg.

Az edukáció oda-vissza működik
Safer Internet Centerünk hazai tudatosságnövelő központként azért csatlakozott most is a témahéthez, hogy minél gyakrabban és minél több fórumon felhívjuk a figyelmet az internet előnyeire, lehetőségeire és esetleges veszélyeire is. Oktatóink kötetlen, interaktív formában tartottak előadásokat a biztonságos internethasználatról a hazai általános és középiskolákban. De előfordult, hogy a tanulók osztották meg saját tapasztalataikat, tudásukat a szakemberekkel. Így került a középpontba például az egyik előadáson a “Green screen" technológia, azaz a zöld háttér előtt különféle tartalmakat gyártó gyerekek fogalma.

Oktatói beszámolók a témahétről
A témahét népszerű volt, az iskolák nyitottak a digitális védelemről szóló oktatásokra.

     Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.