OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. április 24., szerda 09:39

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. április 24., szerda (OS) - Tompos Márton: Bicskén egy olyan cég kapott 28 milliós támogatást az önkormányzattól hulladékkezelésre, aminek amúgy ~800 milliós éves árbevétele van, hűtlen kezelés miatt feljelentést tettünk

    Molnár Dániel, a Momentum bicskei önkormányzati képviselője és Tompos Márton, a Momentum alelnöke a Facebookon tettek közzé videót arról, hogy Bicskén az önkormányzat egy olyan cégnek adott 28 milliós vissza nem térítendő támogatást, amelynek amúgy százmilliós bevétele van.

"10 évig ugyanaz a cég végezte itt a hulladékkezelést, majd idén január 1-től egy másik cég végzi, amely egy olyan közbeszerzésen nyert, ahova a MOL meg sem hívta az addigi szolgáltatót. Azonban az előző cég ügyvezetője és az új cég tulajdonosa között átfedés van. A képviselőtestülettől december 31-ig kapott határidőt a polgármester, azonban csak januárban ütötte nyélbe az üzletet és még egy 11 hektáros telephelyet is bérbe adott a polgármester az új cégnek, mindössze 200 ezer forintos bérleti díjért. Én ezekért feljelentést tettem" – foglalja össze a videóban Molnár és hozzáteszi, hogy március 19-én már egy olyan előterjesztés került a testület elé, ami egy 28 milliós támogatásról szól a Collect Viridis Kft.-nek.

"Azonban a Collect Viridis tulajdonosa egy olyan cég, aminek az éves bevétele 2022-ben több, mint 800 millió forintot könyvelhettek el. Ezért is érthetetlen, hogy miért az önkormányzattól kérnek pénzt bérfejlesztésre" – válaszolja Tompos kérdéseire Molnár.
    
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.