2024. május 6. hétfő

2024. április 24., szerda 12:39

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2024. április 24., szerda (OS) - Sorozatban másodszor védte meg U23-as világbajnoki címeit Nádasdy Anna. A fiatal kerekesszékes vívó 2022 és 2023 után, ebben az esztendőben is korosztályos vb-aranyérmes lett. A nemzetközi viadalt április 21. és 23. között rendezték meg a thaiföldi Nakhon Ratchasima városában.

A magyar sportoló először kard fegyvernemben aratott sikert, miután 15:4 arányban legyőzte a thai Thongdaeng Aphinyát. A következő versenynapon tőrben a dél-koreai Hyo Kyeong Kwon-t 15:2-re múlta felül, és szerzett még egy aranyérmet.
A halásztelki vívó először 2022-ben, majd 2023-ban is aranyérmesként végzett kard és tőr fegyvernemben, idén pedig újra megvédte vb-címeit.

Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság