OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2024. április 24., szerda 13:12

Az Építési és Közlekedési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2024. április 24., szerda (OS) - Az ÉTDR (Építésügyi hatósági engedélyeztetési eljárásokat Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszer) működését szabályozó jogszabálytervezet az építési szabályok szigorítását szolgálja.

    Az új, 2023-ban elfogadott, majd 2024 október elsején hatályba lépő, A Magyar Építészetről szóló törvény, példátlanul - de építész szakmai elvek mentén szigorítja, - hogy mi épülhet Magyarországon. Egyaránt szabályozza a legnagyobb közberuházásokat és a legkisebb magán építkezéseket, felújításokat is. A törvény értelmében nem elég csak a szigorított szabályoknak megfelelni, hanem az illetékes főépítész és tervtanács hozzájárulásával is rendelkezni kell. Ha ez nincs meg, vagy a szabályokat nem tartják be, nem lehet építkezni! A jövőben a településkép és az illeszkedés maximális szinten fog érvényesülni, amelyről nem a rosszindulat vagy az irigység, hanem az illetékes hatóság és a szakma dönt majd. Aki ezek után építkezik vagy felújít, a szigorú szabályoknak kell hogy megfeleljen, nem pedig a kéretlen kritikusoknak.
    
     Kiadó: Építési és Közlekedési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.