OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. április 24., szerda 14:37

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 24., szerda (OS) - Ha a Fidesz harcolni akar a pedofília ellen, akkor szavazza meg a DK gyermekvédelmi törvényjavaslatát!

    A Fidesz minden erejével igyekszik lemosni magáról azt a gyalázatot, hogy az orbáni pedofilhálózat védelme érdekében elnöki kegyelemhez juttatták a bicskei pedofilsegítőt, K. Endrét. Pedig csak egyetlen dolgot kellene tenniük, hogy bizonyítsák, nem akarják megvédeni a fideszes pedofilokat. A Fidesznek meg kell szavaznia a Demokratikus Koalíció és az ellenzék közös gyermekvédelmi törvényjavaslatát, ha valóban harcolni akarnak a pedofília ellen.

A Demokratikus Koalíció gyermekvédelmi javaslata

- szigorítaná a pedofilok és a pedofilsegítők büntetését, és örökre eltiltaná őket a gyerekek közeléből.
- Független, szakértőkből álló bizottságokkal vizsgáltatnánk ki az állami és egyházi intézményekben gyermekek ellen elkövetett bűncselekményeket.
- A jelenleg Rogán Antal propagandaminisztériumára fordított több mint 500 milliárd forintból egy átfogó gyermekvédelmi programot hajtanánk végre.
- Megdupláznánk a gyermekvédelmi dolgozók bérét, valamint megdupláznánk a családi pótlékot.
- Nagyobb állami támogatást adnánk a szakellátás támogatására, a bentlakásos intézményeknek és az állami gondozott fiatalok életkezdési támogatására.


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.