OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2024. április 24., szerda 15:09

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2024. április 24., szerda (OS) - Még inkább mérgezné Gödöt a Fidesz -

    Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesz feláldozza a gödi és a környéken lakó emberek egészségét csak azért, hogy kiszolgálja a mérgező akkugyárak érdekeit. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint vérforraló az akkugyártelep bővítésének ötlete, és tilos megvalósítani.

Kormányzati támogatással, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá téve akarja a gödi Samsung-akkumulátorgyár több, mint 43 ezer négyzetméterrel bővíteni üzemegységeit. Gödön a Samsung akkugyárban az elektródagyártás folyamán 2019 és 2022 között az NMP nevű oldószerből 88 tonna került a levegőbe, ami belélegezve vetélést vagy a magzat rendellenes fejlődését okozhatja. A tervek szerint ezt a gyilkos szert használó részleget néggyel növelné a Fidesz.

Az LMP arra hívja fel a választópolgárok figyelmét, hogy támogassák az LMP listáját az európai uniós választáson június 9-én, mert ezzel egyúttal nemet mondanak az akkumulátorgyártásra is. Csak az LMP EP-képviselői fognak az ellen küzdeni Brüsszelben, hogy az elektromobilitást arra használják fel a magországok, hogy lecseréljék a benzines autóikat elektromosra, közben a szennyezést a félperiférián található országokba irányítsák.

LMP Sajtó
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.