2024. május 6. hétfő

2024. április 24., szerda 15:09

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2024. április 24., szerda (OS) - Még inkább mérgezné Gödöt a Fidesz -

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesz feláldozza a gödi és a környéken lakó emberek egészségét csak azért, hogy kiszolgálja a mérgező akkugyárak érdekeit. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint vérforraló az akkugyártelep bővítésének ötlete, és tilos megvalósítani.

Kormányzati támogatással, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá téve akarja a gödi Samsung-akkumulátorgyár több, mint 43 ezer négyzetméterrel bővíteni üzemegységeit. Gödön a Samsung akkugyárban az elektródagyártás folyamán 2019 és 2022 között az NMP nevű oldószerből 88 tonna került a levegőbe, ami belélegezve vetélést vagy a magzat rendellenes fejlődését okozhatja. A tervek szerint ezt a gyilkos szert használó részleget néggyel növelné a Fidesz.

Az LMP arra hívja fel a választópolgárok figyelmét, hogy támogassák az LMP listáját az európai uniós választáson június 9-én, mert ezzel egyúttal nemet mondanak az akkumulátorgyártásra is. Csak az LMP EP-képviselői fognak az ellen küzdeni Brüsszelben, hogy az elektromobilitást arra használják fel a magországok, hogy lecseréljék a benzines autóikat elektromosra, közben a szennyezést a félperiférián található országokba irányítsák.

LMP Sajtó
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója