OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2024. április 25., csütörtök 08:51

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. április 25., csütörtök (OS) - Magyar Péter fideszes álcivil szervezettel kötött választási megállapodást Békéscsabán

    Magyar Péter pár napja bejelentette, hogy megvan a TISZA Párt első önkormányzati megállapodása, ennek keretében pedig a Patrióta Békéscsaba Egyesület közösségét fogja támogatni. Itt, Békéscsabán mindenki tudja, ez egy fideszes álcivil szervezet, amelyet a legtöbben csak "fehér Fideszként" emlegetnek, és amelyet a Fidesz közpénzmilliókkal támogat évek óta, a nyilvánosan elérhető adatok szerint csak 2021-ig legalább 6 millió forint közpénzt kaptak.

Ha ez nem lenne önmagában is nyugtalanító, a szervezetnek korábban az a Kiss László volt az ügyvezető alelnöke, aki Orosházán Simonka György unokahúgával ülhetett egy másik fideszes álcivil szervezetben, legalábbis addig, amíg utóbbi nem került a vádlottak padjára a Simonka-perben. Ahogy az is beszédes, hogy a Patrióta Békéscsaba Egyesület alapító ülésén személyesen vett részt Herczeg Tamás, Békéscsaba fideszes országgyűlési képviselője. Ilyen sem szokott történni a kormánytól független civil szervezetekkel.

A DK békéscsabai szervezete tudni szeretné: miről állapodott meg Magyar Péter a Patrióta Békéscsaba Egyesület nevű fideszes álcivil szervezettel? Tudjuk, hogy Magyar Péter nem zárja ki a Fidesszel történő összefogást, ezt elmondta már számos interjúban, arról azonban mindenkinek tudnia kell, ha ez valamilyen formában már az idei, június 9-i önkormányzati választáson megtörténik.

Dr. Fülöp Zoltán

A DK békéscsabai választókerületi elnöke
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.