OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2024. április 25., csütörtök 08:56

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 25., csütörtök (OS) - A magyar gazdasági növekedésbe forgatunk minden fejlesztési forrást

    A kormány idei legfontosabb célja, hogy újraindítsuk a gazdasági növekedést ezáltal a vállalkozások és a családok is tovább erősödjenek. A kormány a háború és a brüsszeli elhibázott szankciók miatti inflációt már leszorította, megvédte a munkahelyeket és folytatja a béremeléseket, a gazdaságot pedig újra növekedési pályára állítja. A Nemzetgazdasági Minisztérium azon dolgozik, hogy a növekedés érdekében a 910 milliárd forintos uniós gazdaságfejlesztési források is a lehető leghamarabb a gazdaságba kerüljenek, ezért a már zajló pályázatokon túl több új vállalkozásfejlesztési programot is meg fogunk nyitni a közeljövőben.

Az Európai Unió pénzügyi támogatásával megvalósuló Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz vállalkozásfejlesztést és a munkaerőpiaci aktivitás növelését szolgáló forrásai 910 milliárd forintot tesznek ki.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.