OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. április 25., csütörtök 17:03

A Párbeszéd-Zöldek közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 25., csütörtök (OS) - Szabó Tímea: A Fidesz most benyújtott "gyermekvédelmi" törvénye egy újabb pofon a veszélyeztetett és bántalmazott gyerekeknek

    A javaslat másik része egy Btk.-szigorítás, amely arra vonatkozik, hogy pedofil bűnelkövetőknek nem járhat elévülés, szabadlábra helyezés és reintegrációs őrizet, és nem kaphatnak erkölcsi bizonyítványt sem. "Nesze semmi, fogd meg jól" – véleményezte a javaslatnak ezt a részét Szabó Tímea.

A Népjóléti bizottság múlt heti, botrányos ülésén leszavazták az Országos Közös Akarattal és az Egységes Diákfronttal közösen benyújtott javaslatot – emlékezett vissza a képviselő –, amely egy átfogó, valódi gyermekvédelmi csomag lehetett volna és ténylegesen megvédte volna a gyerekeket.

Szabó Tímea hangsúlyozta, hogy a Fidesz által most benyújtott javaslatcsomagból hiányzik a gyermekvédelmi rendszer és a jelzőrendszer megerősítése is. A javaslatban ugyan szerepel az, hogy két év börtön járhat azoknak, akik a jelzőrendszeren nem jelzik, ha a gyermek veszélyben van, viszont mindeközben a jelzőrendszer tagjai ki vannak véreztetve, alulfizetettek, és olyan szintű a pályaelhagyás, hogy nem szakértők dolgoznak ezen a területen – fűzte hozzá a képviselő. Szerinte szerepelnie kellene a törvényben az 50 százalékos béremelésnek mind a gyermekvédelemben, mind a szociális dolgozók részére.

     Kiadó: Párbeszéd-Zöldek

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.