OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2024. április 26., péntek 14:27

A Civil út Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. április 26., péntek (OS) -

    Kultúrával és fenntarthatósággal a közös ügyért
Kovács Cintia és Kovács Dzsenifer testvérpáros a Vakok Állami Intézetében végeztek el egy három hónapos tanfolyamot, megtanultak közlekedni, és a mindennapokban elvégezni azokat a hétköznapi dolgokat, amelyekre szükségük van. Pintér Norbert mentorált látásvesztése előtt általános iskolai tanítóként dolgozott, jelenleg magántanulókat tanít és az informatika mellett dalszerzéssel foglalkozik hobbi szinten. Madaras Dorottya énekesként került a programba, színházi és énekesi területen tevékenykedik középiskolai tanulmányai mellett végzős hallgatóként.

Ők négyen kaptak lehetőséget, majd zenei képzést a novemberi kiválasztást követően. Közösen szereztek dalokat, és dolgozták fel a Márti dala című számot. A folyamat során Pásztor Anna mentorként volt jelen, és segítette a mentoráltak fejlődését: "Amit ezektől a csodásan tehetséges emberektől kaptunk az a valódiság, az őszinteség, az érintetlenség és az igazság. Brutálisan jó lett a végeredmény, nagyon jó nóták születtek, büszke vagyok a gyerekekre. A Márti dala című számunkat Mártinak dedikáltuk, aki sajnos már nem él, de ő maga is fogyatékossággal élő barátunk volt, és nagyon-nagyon büszke lenne arra, hogy egy ilyen hihetetlen dolognak a mentora lehet most ő is, hiszen régóta tevékenykedik föntről a zenekar érdekében is, és most a gyerekek érdekében is, és nagyon-nagyon büszke lenne arra a gyönyörűséges dologra, ami a Márti dalából is született."

     Kiadó: Civil út Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.