OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 13. hétfő
Ismertető


2024. április 28., vasárnap 08:21

A Magyar Békekör Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 28., vasárnap (OS) - Magyar Péter le akarja győzni Oroszországot?

    Magyar Péter a Nyugat Oroszország feletti győzelmében reménykedik, hallgat a palesztin nép önálló államhoz való jogáról, s tudomásul veszi Izrael gázai népirtását – állapítja meg a Magyar Békekör. Olyan személy benyomását kelti, akinek nem a népek egyenjogúsága, békés együttélése, önrendelkezése, szuverenitása számít, hanem a Nyugat uralta világrend fenntartása. Állítja, hogy "amennyiben elfogadjuk az ukrán területveszteséget, azzal újra legitimáljuk Európában a hódító háborúkat, az államközi biztonsági garanciákat pedig érvénytelenítjük". Elhallgatja a valóságot, hogy a NATO terjeszkedett Keletre, nem pedig Oroszország Nyugatra. Miközben jogosnak tartja Ukrajna területvédelmét, nem ismeri el Oroszország hasonló követeléseinek jogosságát. Pedig ezt 2022. márciusban papírra vetették abban a 18 pontban, melyet Moszkva és Kijev képviselője Isztambulban parafált, ám Kijev nyugati parancsra felrúgott, mert nem kiegyezés volt a cél, hanem Oroszország stratégiai legyőzése. Magyar Péter magáévá tette Zelenszkij Amerika sugallta tízpontos béketervét, mely szerint béke csak akkor lesz, amikor majd az utolsó orosz katona is kivonult, s helyreállították Ukrajna 1991. évi határait. Ezzel pedig bebizonyította, hogy személyében olyan politikust szeretne Magyarország vezetőjévé avatni a háborúpárti magyar ellenzéket támogató Nyugat, akit realitásérzéke ugyanúgy cserbenhagyott, mint honi és külső támogatóit. A Magyar Békekör kérdezi Magyar Pétertől:
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.