OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 16. csütörtök
Ismertető


2024. április 29., hétfő 13:44

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. április 29., hétfő (OS) - Dobrev Klára: Megvertek egy DK-s önkormányzati képviselőjelöltet ajánlásgyűjtés közben!

    Az április 25-i, ellenzéki aktivistákat ért budapesti támadássorozat sajnos csak a kezdet volt. Egy újabb borzasztó támadás bizonyította be, hogy az Orbán-rendszer már nemcsak esetenként, hanem a választási kampány szerves részeként, az ország egész területén hajlandó politikai erőszakot alkalmazni. Április 28-án, vasárnap Jászapátiban egy férfi a nyílt utcán rátámadt az éppen ajánlásokat gyűjtő, DK-s önkormányzati képviselőjelöltre, Ungvári Istvánra. Az ellenzéki politikust már napok óta fenyegetették, ami végül odáig fajult, hogy támadója ököllel olyan erővel mért ütést a képviselőjelölt fejére, hogy mentőknek kellett őt kórházba szállítani.

A DK szerint a politikai erőszak fokozódása kizárólag Orbán Viktor érdekeit szolgálja, de, nem fogjuk hagyni magunkat! Meg fogjuk védeni az ellenzéki közösséget minden támadástól. Addig fogunk küzdeni, amíg az Orbán-rendszer meg nem bukik, és a Fidesz el nem tűnik a hatalom közeléből. Ezért egyesítettük az ellenzék erejét a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájával és közös önkormányzati jelöltjeivel. Ezért tudjuk csak mi elvenni Orbán Viktor többségét június 9-én, amivel előrehozott választásokat fogunk kikényszeríteni.

Dobrev Klára sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.