OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 16. csütörtök
Ismertető


2024. április 29., hétfő 14:33

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. április 29., hétfő (OS) - A kormány nem törődik a dolgozókkal, az MSZP azonban a munkavállalók oldalán áll

    Hazánkban 2012-ben nyilvánították hivatalos emléknappá április 28-át, amikor a munkahelyi balesetben megsérültekre és elhunytakra emlékeznek szerte a világon. A 2023-as adatok alapján 62 honfitársunk hunyt el munkavégzés következtében és 20.658 munkabaleset történt az évben.
Ezen számok ismeretében a kormánynak olyan intézkedéseket kellett volna meghoznia, amely megvédi a magyar dolgozókat. A kormány azonban fellazította a munkavállalókat védő szabályokat, valamint lebutította a munkavédelmi ellenőrzés rendszerét.
Az MSZP számtalan határozati javaslatot nyújtott be a munkavállalók érdekében. Az MSZP azt szeretné elérni, hogy legyen eltiltható minden magyar és külföldi EU-s támogatástól az a cég, amely súlyosan megsérti a munkaügyi és munkavédelmi előírásokat. A Fidesz rendszeresen lesöpri az asztalról ezeket a javaslatokat, ezzel pedig a munkáltatók pártjára állnak a munkavállalókkal szemben, és a külföldi befektetők érdekeit nézik.
Az MSZP azonban nem adja fel, továbbra is mindent meg fog tenni a dolgozó emberek védelme érdekében. A mai nap a megemlékezés napja, főhajtás azok előtt, akik már nem tudnak hazamenni a családtagjaikhoz.

Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.