OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 16. csütörtök
Ismertető


2024. április 29., hétfő 15:33

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2024. április 29., hétfő (OS) - A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak? -

    Érthetetlen, hogy a szuveneritásra szavakban roppant érzékeny magyar kormány miért engedheti meg azt a gyakorlatot a távol-keleti multiknak, hogy a magyarországi üzemegységeikben semmibe vegyék a Magyarországon hatályos munkavédelmi előírásokat.

Munkavállalók beszámolói szerint az iváncsai akkumulátorgyár koreai vezetősége nem tartja be a Magyarországon hatályos munkahelyi törvény rendelkezéseit, ezzel sokszor megalázó és veszélyes helyzetbe hozva a dolgozókat. Sok mindent lehet a kulturális különbségekre fogni, de a folyamatos mérgezések, illetve a munkavédelmi, munka-egészségügyi és egyéb előírások folyamatos be nem tartása elfogadhatatlan.

A munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint a magyar kormány már megint nem a magyar munkavállalók mellé áll, hanem szervilis módon kiszolgálja a távol-keleti mérgező multik érdekeit.

LMP Sajtó
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.