OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 16. csütörtök
Ismertető


2024. április 29., hétfő 16:34

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. április 29., hétfő (OS) - Valódi gyermekvédelemre, nem propagandára van szükség!

    A gyermekvédelemmel kapcsolatosan a kormány minden figyelmeztető jelzést figyelmen kívül hagyott az elmúlt években. Továbbra sincs magyarázat arra, hogy miért rúgták ki a gyermekvédelmi képviselők egyharmadát. Már nem is jut minden megyére külön gyermekjogi képviselő.
A kegyelmi botrány is erős jelzés volt, hogy ideje van a változásnak és észre kellene vennie a kormánynak a saját felelősségét. Az MSZP nem csak a hibákra világít rá, hanem arra is van javaslata, hogy milyen valódi intézkedésekkel lehetne javítani a jelenlegi rendszeren. A gyermekeket nem könyvfóliázással és nemzeti konzultációval, hanem valódi intézkedésekkel kellene megvédeni.
A Fidesz azonban nem támogatta az MSZP javaslatait, leszavazták a gyermekjóléti és gyermekvédelmi rendszer működési költségeinek emelését és a dolgozók bérének megduplázását, valamint a családi pótlék összegének emelését. A kormánypárt leszavazta az állami gondoskodásban lévők zsebpénzének és juttatásaink megduplázását, továbbá nem támogatták az alapellátás és szakellátás jelzőrendszerének felülvizsgálatát és megerősítését, valamint a működésének átláthatóvá tételét, és a traumatudatos szemléletmód kialakítását.
A magyar gyermekek többségét ma megfosztják a tudástól és az egészségtől. Hogyan várják a születésszám növekedését, ha cserbenhagyják a családokat? Nem bugyuta propagandára, hanem valódi gyermekvédelemre volna szükség!
Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.