OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 16. csütörtök
Ismertető


2024. április 29., hétfő 23:51

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. április 29., hétfő (OS) - 2023-ban is magas volt a munkahelyi balesetek száma, az Orbán-kormány veszélyezteti a magyar dolgozókat

    A magyar munkahelyeken 67-en hunytak el a munkavégzésük során 2023-ban, a súlyos, csonkolásos esetek száma az előző évhez képest a másfélszeresére emelkedett, míg 55 életveszélyes és 32 súlyos sérüléssel végződő baleset történt. Ráadásul az akkumulátorgyárak megjelenése Magyarországon csak növelte a munkahelyi balesetek kockázatát. Az áldozatokra és a dolgozók veszélyeztetettségére hívta fel a figyelmet a Demokratikus Koalíció azzal, hogy koszorút helyezett el a Munkában megrokkantak és elhunytak emlékművénél.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány veszélyezteti a munkavállalók biztonságát. Nem hajlandóak érdemben befogadni a szakszervezetek követeléseit és javaslatait. Szétverték a munkavédelmi rendszert, a munkavédelmi felügyelőségek igazgatóit kormányközeli, képesítés és tapasztalat nélküli pártkatonákra cserélték le. Ráadásul több munkavédelmi felügyelőt is elbocsátottak, a megmaradt felügyelők nagy többsége pedig elhagyta a pályát. Ezért kell minél hamarabb leváltanunk az Orbán-kormányt.

Nemes Gábor
A DK szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusa
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.