OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 21. kedd
Ismertető


2024. április 30., kedd 08:53

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye
    Budapest, 2024. április 30., kedd (OS) - Dinamikusan nő a turisztikai ágazat teljesítménye: márciusban a vendégek és vendégéjszakák száma is jelentősen nőtt

    A Központi Statisztikai Hivatal és a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ legfrissebb adatai alapján 2024 márciusában a vendégéjszakák és a vendégek száma is dinamikusan emelkedett.
2024 márciusában több mint 1,1 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre, számuk 30%-kal növekedett egy év alatt. Az év harmadik hónapjában közel 2,8 millió vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, ami 25%-kal volt magasabb, mint 2023 márciusában.
Az ország teljes szálláshely-forgalmának 58%-át regisztrálták vidéken, ami 21%-kal volt magasabb, mint egy éve ilyenkor. A szálláshelyek a vidéki vendégéjszakák 71%-át köszönhették a belföldi vendégeknek. Márciusban is a Balaton volt a legnépszerűbb turisztikai térség, itt töltötték a vidéki vendégéjszakák 22%-át.
A szálláshelyek márciusban 63,6 milliárd forint bevételt könyvelhettek el, 24%-kal többet, mint tavaly ilyenkor. A vidéken keletkezett bevétel 29%-kal nőtt egy év alatt, ami így elérte a 37 milliárd forintot.
Márciusban a SZÉP-kártya feltöltések összértéke megközelítette az 59 milliárd forintot, ami 2023 márciusához képest 23%-kal volt magasabb. A kártyabirtokosok 2023 márciusához képest 10%-kal többet, 35 milliárd forintot költöttek SZÉP-kártyáikkal.
Megállapítható, hogy a turisztikai teljesítmény jelentős növekedése érdemben járul hozzá a gazdasági növekedés idei újraindulásához.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.