OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető


2024. május 2., csütörtök 10:08

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye
    Budapest, 2024. május 2., csütörtök (OS) - Nagy Márton az Ománi Súra Tanács elnökével tárgyalt

    A mai napon Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Sheikh Khálid Hilal Al Maawali-t az Ománi Parlament alsóház, azaz a Súra Tanács elnökét és delegációját. A felek a találkozó során áttekintették a magyar-ománi gazdasági kapcsolatokat, különös tekintettel a magyar élelmiszeripar és azon belül a tejipari cégek kifektetési lehetőségeire.

Nagy Márton a találkozón hangsúlyozta, hazánk exportorientált országként mindenkivel a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésre törekszik. Ezt tükrözi az is, hogy a Magyarország és Omán közötti kereskedelmi forgalom 2010 óta több mint 1,5-szeresére növekedett. A felek megállapították ugyanakkor, hogy a gazdasági kapcsolatokat további előmozdítása szükséges.

Az egyeztetés során a felek egyet értettek abban is, hogy közvetlen ománi és magyar járatokkal erősíthető a két ország közötti légi közlekedési kapcsolat, valamint a már megkezdett együttműködést fejleszteni szükséges az oktatás területén.

Mindemellett megállapítást nyert, hogy szükséges a két ország együttműködésének kialakítása és megerősítése az energetika területén, beleértve a MOL esetleges szerepvállalását is.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.