OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető


2024. május 2., csütörtök 10:35

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye
    Budapest, 2024. május 2., csütörtök (OS) - A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

    A kormány üdvözli a MOL bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára. Ezt a csökkenést egyes piaci szereplők már pénteken érvényesíteni fogják kiskereskedelmi áraikban. Ez egy újabb kedvező lépés, amellyel a hazai üzemanyagárak közelebb kerültek a régiós árakhoz.

A kormány célja, hogy a családok védelme érdekében letörje és a régiós átlag szintjére csökkentse a háborús üzemanyagárakat. Ennek érdekében a kormány múlt héten felhívta az üzemanyagforgalmazókat, hogy önkéntesen csökkentsék áraikat. Az üzemanyagkereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, ezt tükrözi a MOL mai bejelentése is.

A ma bejelentett árcsökkentéssel áprilisi csúcsérétékéhez képest a benzin árát 20 forinttal, február közepén látott csúcsértékéhez képest a gázolaj árát pedig 45 forinttal csökkentettük.
A kormány jövő heti ülésén fogja újra áttekinteni az üzemanyagárak helyzetét, beleértve az üzemanyagforgalmazók azon javaslatát, miszerint ne a régiós, hanem a szomszéd országok üzemanyag átlagára legyen a referenciaérték.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.