OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető


2024. május 2., csütörtök 11:21

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. május 2., csütörtök (OS) - Az Agrárminisztérium fogalmi zavarban szenved: Egyszerűsítés ? bonyolítás; Érti valaki, amit a termelők adminisztrációs kötelezettségeinek teljesítésére szolgáló gazdálkodási napló (GN) kapcsán az Agrárminisztérium művelt és művel?

    A tavalyi évet érintően arra kötelezték a termelőket, hogy egy működésképtelen, hibáktól hemzsegő, kezelhetetlen programon keresztül tegyenek eleget az adatszolgáltatásnak. Az államigazgatás is tisztában volt vele, hogy a sok milliárd forintból létrehozott felület gyakorlatilag használhatatlan, így végül számos könnyítéssel és határidőkitolással próbálták menteni a helyzetet.

A gazdatársadalomban egyöntetű konszenzus van a tekintetben, hogy ez 2024-ben nem ismétlődhet meg. A minisztérium könnyítéseket ígért, egyszerűsítést, a bürokratikus terhek csökkentését.

Ehhez képest épp egy őskáosz kialakulásának vagyunk a tanúi.

A történet pedig alapvetően jól indult. Az Agrárminisztérium - tanulva az előző évi kudarcból - lehetővé tette, hogy a gazdálkodók kizárólag papír alapon is vezethessék a gazdálkodási naplójukat és megszűntette a feltöltési kötelezettséget is. Volt olyan támogatási forma, ahol még a GN vezetési feltételeket is enyhítették.

Ezt követően jött a fekete leves.

     Kiadó: Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.