OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető


2024. május 2., csütörtök 14:35

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2024. május 2., csütörtök (OS) - Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Újabb lépés a Védelmi Innovációs Kutatóintézet és a SAAB együttműködésében

    Létrejött a közös munka konkrét lépéseinek menetrendjét is tartalmazó együttműködési nyilatkozat a Honvédelmi Minisztérium felügyelete alá tartozó Védelmi Innovációs Kutatóintézet Nzrt. (VIKI) és a SAAB svéd vállalatcsoport között – jelentette be a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a VIKI kijelölt vezérigazgatója, Deme László helyettes államtitkár tárgyalt a SAAB vállalatcsoport vezetőségével, és egyeztették a svéd konglomerátummal való közös munka konkrét lépéseit a kiterjesztett valóság (XR) technológiák területén azonosított együttműködési pontok mentén – tette hozzá.

Mint ismeretes, a HM és a SAAB között márciusban aláírt megállapodás alapján mesterséges intelligenciát alkalmazó Kiválósági Központ jön létre.  A svéd fél részt vesz a többi közt a Magyar Légierő harcászati repülő képessége, illetve az azt támogató üzemeltetési kapacitások virtuális kiképzési szükségleteinek fejlesztésében is. Ehhez kapcsolódóan, a - magyar részről a Védelmi Innovációs Kutatóintézet NZrt. (VIKI) által koordinált - központban pilot projektként indul el a mesterséges intelligencia (AI) alkalmazásával támogatott karbantartási képzés.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.