OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető


2024. május 2., csütörtök 18:48

A Magyar Munkáspárt közleménye
    Budapest, 2024. május 2., csütörtök (OS) -

    Üdvözöljük Magyarországon Hszi Csin-ping elnököt!
A Magyar Munkáspárt üdvözli Hszu Csin-ping elnök közelgő magyarországi látogatását.  Mély tiszteletünket fejezzük ki Hszi Csin-ping elnök iránt. Vezetése alatt a kínai nép hatalmas sikereket ért el egy mérsékelten virágzó társadalom kialakításában, és most Kínát nagy modern szocialista országgá építik, és arra törekszenek, hogy előmozdítsák a kínai nemzet megújulását a modernizáció kínai útján.
A látogatás nagyon nehéz nemzetközi helyzetben zajlik, amikor az emberiség egy új világháború veszélyével néz szembe. Hszi Csin-ping elnök tárgyalásai megerősítik a globális békét és fejlődést. Megerősítjük meggyőződésünket, hogy Kína további fejlődése, Kína békeszerető külpolitikája, az emberiség közös jövőjével rendelkező közösség felépítésének eltökéltsége segíteni fogja a világ népeit abban, hogy túléljék a bizonytalanság és az átalakulás jelenlegi szakaszát, és megtalálják az utat a békéhez és a biztonsághoz.
A látogatás új lendületet adhat Kína és az Európai Unió közötti kapcsolatok általános fejlődésének, amely az európai emberek alapvető érdekeit is szolgálja.
Hszi Csin-ping elnök magyarországi látogatása történelmi jelentőségű. Elmélyíti a hagyományos barátságot Kína és Magyarország között, új szintre emeli a kétoldalú kapcsolatokat, új fejezetet nyit a Kína-Magyarország stratégiai partnerségben, amely kifejezi a két nemzet közös érdekeit.
Segíteni fogja a magyar népnek a stabilitás, a béke és a szuverenitás megőrzésére irányuló erőfeszítéseit. – nyilatkozta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke.

     Kiadó: Magyar Munkáspárt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.