2024. május 17. péntek

2024. május 2., csütörtök 21:15

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. május 2., csütörtök (OS) - Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter csütörtökön este előadást tartott a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület "A békéhez erő kell - az erőhöz béke kell" című rendezvényén. Győri Enikő elnök köszöntője után a miniszter arról beszélt, hogyan védhetjük meg Magyarország biztonságát a veszélyek korában.

Részletezte a magyar honvédség technikai és személyi felkészültségét és a szervezeti kérdéseket. A hadsereg mellett a szélesebb magyar társadalomban is ápolni kell a honvédelmi szemléletet. Kitért a magyar hadiipar lehetőségeire a védelmi képesség növelésében és a nemzetgazdaság megerősítésében. Rámutatott: Magyarország a szuverenitását erősíti azzal, hogy jelentős szerepet tölt be a nemzetközi szövetségi rendszerekben is, ezeken a fórumokon mindig a béke mellett emeli fel szavát. "Nem lehet fontosabb feladatunk, mint hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy Magyarország kimaradjon a szomszédunkban dúló háborúból.
     Kiadó: Magyar Polgári Együttműködés Egyesület