OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 18. szombat
Ismertető


2024. május 5., vasárnap 08:23

A Magyar Békekör Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. május 5., vasárnap (OS) - 2. rész

    Nem lehet vég nélkül "Kállay kettőst" lejteni, s várni, hátha megússzuk! A lavírozás, a taktikázgatás nem vezethet nemzetünk békéhez, kiegyezéshez, szuverenitásához fűződő érdekének feláldozásához! Orosz agresszióról beszélni, rendre megszavazni a Kijevnek szánt anyagi támogatást, az oroszellenes szankciókat, eleget tenni a NATO fegyverkezési igényeinek, leépíteni Oroszországhoz fűződő kapcsolatainkat, nem áll összhangban a magyar nemzeti érdekkel. Orbán Viktor kormányának nincs terve Magyarország semlegességéről, sem az új európai biztonsági rendszer felépítéséről. Moszkva 2021. december 15-én a NATO elé terjesztette biztonsági követeléseit, de a NATO lesöpörte őket az asztalról. Emiatt Oroszország úgy döntött, hogy ukrajnai katonai beavatkozásával maga szerez érvényt biztonságának. A magyar kormány a NATO-val együtt elutasította az oroszok jogos biztonsági követeléseinek kielégítését, s ahelyett, hogy építő választ adott volna rájuk a kiegyezés szellemében, agresszorrá nyilvánította Oroszországot. Ha Magyarország el akarja kerülni, nehogy szövetségesei háborúba rántsák, a kormánynak felül kell vizsgálnia politikáját, tárgyalnia kell az oroszokkal! Nem elég azt mondani, hogy "ezt a háborút katonailag nem lehet megnyerni", hanem konkrét lépésekkel bizonyítani is kell, hogy készen állunk a kiegyezésre! A magyar diplomáciának fel kell készülnie a korszakváltásra! A történelem harmadik utat kínál: a semlegesség útját. Élni kell vele, hogy végre a ló hátán maradjunk!
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.