OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 18. szombat
Ismertető


2024. május 5., vasárnap 12:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. május 5., vasárnap (OS) - Kódolva van a tragédia az iváncsai akkumulátorgyárban

    Kézzel-lábbal kommunikálnak egymással az iváncsai akkumulátorgyár dolgozói, miután a koreai, vietnámi, ukrán és kirgiz vendégmunkások nem beszélnek magyarul. Van, hogy koreaiul küldik ki a munkaleveleket a magyar dolgozóknak, vagy az utasítások is koreaiul hangzanak el. Mindezt úgy, hogy közben rendkívül veszélyes anyagokkal teli környezetben dolgoznak, ahol minden hiba tragédiához vezethet.

Az Árnyékkormány szerint az akkumulátorgyárak nemcsak a környezetében lakók egészségét, hanem a munkások életét is fenyegetik. Éppen itt, Iváncsán, három halálos baleset is történt az akkumulátorgyárban, és a munkakörülmények miatt szinte kódolva van az újabb tragédia. Az újabb halálesetek megelőzése érdekében azonnal le kell állítani az összes akkumulátorgyár-építést Magyarországon, és felül kell vizsgálni a már megépülteket. Már többször bebizonyosodott, hogy az akkumulátorgyártás veszélyezteti a munkásokat és a környező települések lakóit is, de az Orbán-kormányt csak az ázsiai nagyvállalatok profitja érdekli. Ezért kell minél hamarabb elküldeni Orbán Viktort, ezért fogunk előrehozott választásokat követelni, ha kisebbségbe kerül a június 9-i európai parlamenti választások után.

Kocsis-Cake Olivio környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter
Szabó Zsolt, Dunaújváros DK-s alpolgármestere

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.