OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. május 7., kedd 10:03

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. május 7., kedd (OS) - Szigorú feltételekkel pályázhatnak a vállalkozások munkásszállás-kialakítás támogatásra

    Szeptember 30-ig nyújthatnak be pályázatot a versenyszféra vállalkozásai munkásszállások kialakítására. A program feltételei a magyar munkaerő védelme érdekében a vendégmunkások alkalmazásának határozott korlátok közé szorításával összhangban tovább szigorodtak. Az újonnan létesülő munkásszállásokon külföldi munkaerő elszállásolására kizárólag akkor lesz lehetőség, ha nem mutatkozik magyar munkavállalók elhelyezésére irányuló igény. Ezeken a munkásszállásokon továbbá legalább felerészben magyar munkaerőt kell elszállásolni, ami nagymértékben elősegítheti a hazai munkaerő országhatáron belüli mobilitását. Az intézkedés érdemben járulhat hozzá a munkaerőhiány csökkentéséhez, hiszen új beruházások nem maradhatnak el a munkaerő hiánya miatt.

A következő három évben közel 20 milliárd forint felhasználásával 25-30 újabb munkásszállás kialakítása indulhat el a kormányzati támogatás segítségével. Amennyiben a fenntartási időszakban a hazai munkavállalók aránya 50 százalék alá esik, a munkásszállás tulajdonosának vissza kell fizetnie a támogatás egy részét. Az új program az előző kiírásoknál jóval szigorúbb követelményeket támaszt a pályázókkal szemben,

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.