OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. május 7., kedd 16:04

A Jobbik - Konzervatívok közleménye
    Budapest, 2024. május 7., kedd (OS) - Jobbikos siker: egynapos autópálya-matricát maximum egy ezresért!

    A Jobbik már évek óta sürgette az egynapos autópálya-matrica bevezetését. Mindig is igazságtalannak tartottuk, hogy akkor is tíz napra kell fizetni a pálya használatáért, ha mindössze egy napra, vagy éppen csak néhány órára történik az igénybevétel. Végül a kormány egy európai uniós irányelv átültetése miatt kénytelen volt meghozni ezt a döntést. Azonban hamar kiderült, hogy az egynapos autópálya-matrica a személyautók esetében 5150 forintba fog kerülni.

Ez az összeg aránytalanul nagy terhet ró a magyar családokra, ami egy magát családbarátnak nevező kormány részéről teljesen elfogadhatatlan. Ezért határozati javaslatot nyújtottunk be annak érdekében, hogy a díjfizetés ellenében használható gyorsforgalmi útszakaszokra megváltható napi jogosultság ára legfeljebb 1000 forint legyen a személyautóra és a motorkerékpárra vonatkozó díjkategóriákban, ezzel valódi segítséget nyújtva a közlekedőknek.

A mai napon az Országgyűlés Gazdasági bizottságában a fideszes többség is támogatta a javaslatot, így az indítvány a plenáris ülés elé kerülhet.

Kíváncsian várjuk, hogy parlamenti többség is mellénk áll-e annak érdekében, hogy a magyar családok és különösen az autóstársadalom ne érezze magát újból megsarcolva az amúgy is nehéz gazdasági és inflációs körülmények között!

Legyen az egynapos matrica ára maximum 1000 forint!


     Kiadó: Jobbik - Konzervatívok

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.