OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 20. hétfő
Ismertető


2024. május 8., szerda 14:12

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. május 8., szerda (OS) - Egyetlen magyarországi egyetemen sincs helye egy antiszemita tömeggyilkosnak

    Nemzetközi incidenshez vezetett, hogy előadást tarthatott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a volt iráni elnök. A mai napig antiszemita nézeteket valló Mahmud Ahmadinezsád diktatórikus kormányzása alatt Iránban vérbe fojtották a választási csalások miatt kitört tömegtüntetéseket, és holokauszttagadó konferenciát szerveztek. Nem csoda, hogy Izrael Állam nagykövetsége tiltakozott az előadás miatt.

A Demokratikus Koalíció szerint egyetlen magyarországi egyetemen sincs helye egy antiszemita tömeggyilkosnak, aki ártatlan iráni emberek százainak haláláért felelős és még a létezés jogát is elvitatja Izraeltől. Mindent elmond az Orbán-kormányról, hogy a legfontosabb állami elitegyetemen egy emberiesség elleni bűnöket elkövető, volt diktátor tarthatott előadást, akit minden civilizált, demokratikus országban megvetnek.

Rónai Sándor
A DK EP-képviselője, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.