OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 20. hétfő
Ismertető


2024. május 8., szerda 20:50

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. május 8., szerda (OS) - SZTFH: áttörés várható a geotermikus energia hasznosítása területén.

    Emlékeztettet rá, hogy az SZTFH kezdeményezésére 2023. februárjában azzal a céllal jött létre a Magyar Geotermia Klaszter, hogy szakmai párbeszédet indítson el a geotermiában érintett piaci, illetve állami szereplők, valamint a tudományos élet képviselői között. Mint mondta, sikerült egy asztalhoz ültetni a terület állami, szabályozói képviselőit, a gazdasági pénzügyi szempontokat is vizsgáló beruházókat és a tudományos szakembereket.

Gonda Bence felhívta a figyelmet arra, hogy a geotermia legnagyobb erénye az, hogy az ára kiszámítható, szemben például a földgázéval. Egy földhő-projekt magas kockázattal és beruházási költséggel indul, de siker esetén akár évtizedekig termelhet nagyjából stabil árszinten. Mint fogalmazott: a háború és a szankciók okozta energiakrízisben minden rendelkezésünkre álló energiaforrást ki kell használnunk, hogy a hazánkra nehezedő nyomást enyhítsük, és hosszú távon megerősítsük Magyarország energiaszuverenitását.
    
     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.