2024. május 20. hétfő

2024. május 9., csütörtök 11:04

A Jobbik - Konzervatívok közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. május 9., csütörtök (OS) - Ha ma ez a "független" sajtó, akkor nagyon nagy a baj…

Politikai közösségünk elképedve és szomorúan tapasztalta az elmúlt hetekben, hogy a magát "függetlennek" kikiáltó sajtó a propagandistákat megszégyenítő "kiegyensúlyozottságról" tesz tanúságot.

Már az is nagyon beszédes, hogy az egyik – a sajtószabadság és a kiegyensúlyozottság mellett állítólagosan rendkívül elkötelezett – hírportál egyetlen választási műsorába sem fért bele mindeddig egyetlen jobbikos politikus vagy, ad absurdum, Róna Péter EP-listavezető sem. Nyilván nehéz megfejteni a szerkesztési szempontokat, de talán egy parlamenti frakcióval rendelkező párt vagy az ellenzék korábbi közös köztársaságielnök-jelöltjének, jelenleg EP-listavezetőnek a mellőzését nehéz észérvekkel indokolni.

Persze, biztosan lesz rá valamilyen nagyon demokratikus és politikailag korrekt magyarázat… Most viszont, hogy hivatalosan is megvannak azok a pártok, amelyek állíthatnak jelöltet a június 9-i EP-választáson, és ezen a szűrőn Róna Péter mint a Jobbik-Konzervatívok listavezetője átment, nehezen tudjuk kiegyensúlyozott tájékoztatásnak tekinteni azokat a vitaműsorokat, amelyek ilyen vagy olyan szempontok alapján szelektálnak az EP-listavezetők meghívása és szerepeltetése között.
     Kiadó: Jobbik - Konzervatívok