OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 20. hétfő
Ismertető


2024. május 9., csütörtök 11:08

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2024. május 9., csütörtök (OS) - Karácsony Gergely azonnali hatállyal vonja vissza a Cseppkő Gyermekotthon igazgatójának kitüntetését! -

    Karácsony Gergely 2021-ben tüntette ki a fideszes Láng Zsolt felterjesztésére a Cseppkő Gyermekotthon igazgatóját. Ebben a gyermekotthonban robbant ki tíz éve botrány, amikor kiderült, hogy az egyik nevelő két kislányt is rendszeresen hazavitt, és együtt aludt velük. Egy külső szakértői jelentés szerint az intézmény akkor több módon is akadályozta az eset kivizsgálását, miközben egy tíz éves ombudsmani jelentés szerint az intézményben nem működött megfelelő módon a gyermekvédelmi jelzőrendszer.

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja álláspontja szerint kitüntetést legfeljebb akkor érdemel valaki, ha nem fordulnak elő ilyen botrányok az általa vezetett intézményben, vagy ha igen, akkor példás szigorral jár el utána, és nem távozhat közös megegyezéssel az intézményből az érintett nevelő. Karácsony Gergely súlyos hibát követett el, amikor kitüntetést adott a Cseppkő Gyermekotthon vezetőjének, és ezt egy módon teheti jóvá, ha azonnal felülírja az akkori döntését.

LMP Sajtó
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.