OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 20. hétfő
Ismertető


2024. május 9., csütörtök 16:48

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. május 9., csütörtök (OS) - Komjáthi Imre: Olyan európai minimumokra van szükség, amelyek biztosítják a munkavállalók egészségét

    Május 9-én ünnepeljük az Európa-napot, ezen a napon az európai egység és béke van reflektorfényben. Fontos azonban, hogy a dolgozók biztonságára és védelmére is megfelelő figyelmet fordítsunk.

Egy Szigetszentmiklóson található ipari parkban tevékenykedik az az akkumulátor-feldolgozó vállalat, amelyben korábban olyan robbanás történet, amelyben két dolgozó életét vesztette. Olyan súlyos munkavédelmi visszaélések történtek itt, amelyek következtében még a munkavédelmi ellenőrök is rosszul lettek, valamint 13 munkavállaló súlyosan rákkeltő anyag következtében munkahelyi ártalmat szenvedett.

Az állam kiszolgáltatottá teszi a magyar dolgozókat, hiszen nem lép fel kellőképpen a munkavállalók érdekében, hanem a munkavédelmi szabályok lebutításával, az ellenőrzések csökkentésével csábítják Magyarországra a külföldi tőkét.  2010-ben még 1047 munkavédelmi és munkaügyi ellenőr tette a dolgát Magyarországon, mára ez 300 főre csökkent. A kormány a munkavédelmi szabályokat is felpuhította, ma már nem kötelező a munkavédelmi oktatás, sőt ma már a munkaegészségügyi és alkalmassági vizsgálatok sem kötelezőek. A tavalyi évben 20.658 munkabaleset történt és 62 halálos munkabaleset.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.