2024. május 20. hétfő

2024. május 9., csütörtök 22:32

A Párbeszéd-Zöldek közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. május 9., csütörtök (OS) - A kínai elnök látogatása csak Orbán és a kínai gazdaság érdekét szolgálja, nem a magyar társadalmat

Az Orbán Viktor és Hszi Csin-ping pártfőtitkár-elnök által bejelentett beruházások a kínai kommunista pártállam globális terjeszkedésének eszközei: Kína és nem Magyarország érdekeit szolgálják. Az Orbán-kormány szemrebbenés nélkül kiárusítja Magyarországot, kínai gyarmattá téve hazánkat többek között az akkumulátorgyárak betelepítésével. A fenntartható gazdaság és jövő megteremtése helyett a környezetromboló, értelmetlen infrastrukturális beruházásokat támogatják. Ezen az úton nem Ausztriát fogjuk utolérni, hanem az elmúlt években Kína felé végzetesen eladósodott Angolát és Pakisztánt.

Hszi Csin-pingnek az Európa-napra időzített budapesti látogatása hatalmas szégyen, tudván, a kínai diktatúra miként veszi semmibe az emberi jogokat Tibettel, Hongkonggal, Tajvannal, az ujgurokkal vagy a keresztényekkel szemben. Pedig Magyarország csak akkor lehet sikeres, ha sosem feledkezünk meg a mindenkit egyformán megillető emberi jogokról. A Párbeszéd – ZÖLDEK ezért felszólítja Orbán Viktort: ne barátkozzon egy véreskezű diktátorral.

Kiadó: Párbeszéd-Zöldek