OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2024. május 21., kedd 08:52

A Sonus Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. május 21., kedd (OS) - Kanada legizgalmasabb szaxofonkvartettje érkezik Budapestre, hogy a Bécsi kapu téren, egy különleges templomi koncerten mutassa be magyar és kanadai szerzők műveit. A programon Bíró Dániel Péter és Ajtony Csaba darabjai mellett klasszikus és kortárs kanadai szaxofonkvartettre írt művek is elhangzanak, a templom térbeli adottságait is kihasználva. A koncertet Eötvös Péter emlékének ajánlják, akinek Lecture Différentes darabja is elhangzik.

        Az ÚjLélekZene sorozat hetedik éve tölti meg Budapest kiváló akusztikájú templomtereit kortárszenével, klasszikus zenével és improvizációval. A sorozat művészeti vezetője, a kanadai-magyar karmester-zeneszerző Ajtony Csaba.
     A kortárs zene iránt elkötelezett Quasar Szaxofonkvartett fókuszában a modern zenei repertoár bővítése és a kortárs művek népszerűsítése áll. A kvartett különleges előadásokat rendez: rendszeresen játszanak szimfonikus zenekari kísérettel, akusztikus vagy elektronikus formában, de fontos számukra az improvizáció is.
     Az elmúlt évtizedekben több száz új művet rendeltek és mutattak be Kanadában és a világ más pontjain, így számukra készült a programon szereplő több mű, így két magyar zeneszerző, a Kanadában élő Ajtony Csaba és a Norvégiában alkotó Bíró Dániel Péter műve is.
     A koncerten elhangzik a nemrég elhunyt magyar zeneszerző géniusz, Eötvös Péter Lectures différentes című darabja is, így a programot az ő emlékének ajánlják.
     A koncert a Sonus Alapítvány szervezésében, az NKA, NEA és MMA támogatásával valósul meg.

     Kiadó: Sonus Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.