OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2024. június 11., kedd 14:13

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. június 11., kedd (OS) - A Fidesz elutasította a szociáldemokrata és zöld ellenzék közös gyermekvédelmi módosító javaslatait

    A Fidesz elutasította az ellenzék közös gyermekvédelmi javaslatait a Parlament keddi ülésén. A javaslataink között volt többek közt a közoktatásban dolgozók gyermekvédelmi képzése, a jelzési kötelezettség kiterjesztése egyesületekre, alapítványokra és egyházi személyekre, valamint a pedofilsegítők szigorúbb büntetése.

A Demokratikus Koalíció szerint ezzel bebizonyosodott, hogy a Fidesz a pedofilok oldalán áll. Valójában nem a gyerekeinket akarják megvédeni, hanem csak a saját haverjaikat, még akkor is, ha szexuális bűncselekményt követnek el. A DK szerint szükséges a gyermekvédelmi törvény szigorítása, ezért nem szavaztunk nemmel, ugyanakkor a DK módosítói nélkül az új törvény elégtelen - ezért tartózkodtak a szavazáson a DK képviselői. Mi, szociáldemokraták nem fogjuk feladni a harcot, meg fogjuk védeni a gyerekeinket az orbáni pedofilhálózattól!

Arató Gergely
a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.