OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 27. csütörtök
Ismertető


2024. június 12., szerda 17:11

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal közleménye
    Budapest, 2024. június 12., szerda (OS) - Szigorú hatósági kontroll alatt indulhat újra a bátonyterenyei hulladékfeldolgozó

    A kormányhivatal által előírt szigorú működési feltételeket 10 hónap után teljesítette az a bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozó üzem, melynek működését tavaly augusztusban függesztette fel a hatóság.

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal a szigorú hulladékgazdálkodási előírások megsértése miatt 2023 augusztusában határozatlan időre felfüggesztette az üzem működését. A vállalat ugyan a környezetet nem szennyezte, de sorozatosan megszegte a működéssel és hulladékgazdálkodással kapcsolatos szabályokat, mivel megsértette a hulladék elhelyezésére és a dokumentációra vonatkozó előírásokat, és előfordult, hogy az engedélyezettnél több hulladékot dolgozott fel. A kormányhivatal a felfüggesztést megelőzően a törvény által előírt fokozatosság elvét figyelembe véve hat alkalommal, összesen közel 100 millió forint bírsággal sújtotta a vállalkozást.

A cég a hulladékfeldolgozást a szerdai határozat értelmében újrakezdheti, miután a hatóságok folyamatos ellenőrzése mellett az elmúlt 10 hónapban a jogsértő állapotot megszüntette, a szigorú előírásokat teljesítette, a szükséges engedélyeit megszerezte és az üzemben "túltárolt" hulladékot elszállította. A kormányhivatal továbbra is minden rendelkezésére álló eszközzel, így bejelentett és be nem jelentett helyszíni ellenőrzések során fogja nyomon követni, hogy az üzemben betartják-e a korábbinál is szigorúbb előírásokat.

     Kiadó: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.