OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 6. szombat
Ismertető


2024. július 3., szerda 13:28

A Rejtett Kincsek Down Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. július 3., szerda (OS) - 81 Szemléletformáló foglalkozás, 81 bevont iskolás és óvodás csoport, 1578 érzékenyített gyerek: ilyen elképesztő számokkal zárta a Rejtett Kincsek Down Egyesület a "Szemléletformáló foglalkozások Nyíregyházán és Budapesten" című projektjét 2024 júniusában.

    A Rejtett Kincsek Down Egyesület több évtizede foglalkozik fogyatékkal élő gyermekek fejlesztésével, támogatásával, mindennapjaik jobbá tételével, melynek része a tipikus társadalom érzékenyítése is irányukba. A Szemléletformáló foglalkozásokat a tipikus fejlődésű kisgyermekek számára fejlesztett ki a szervezet azzal a céllal, hogy érzékenyítse és befogadóbbá tegye őket fogyatékkal élő társaik iránt. A programot 2023. január 1-június 30. között a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával szervezte meg a Rejtett Kincsek Down Egyesület, ebben az időszakban 50 alkalommal Nyíregyházán, 31 alkalommal pedig Budapesten szerveztek Szemléletformáló foglalkozást, ahová óvodás és kisiskolás gyermekeket vártak.
A Csodavár Nyíregyháza és a Csodavár Budapest inkluzív fejlesztő központokban a tipikus fejlődésű gyerekek a játékos foglalkozásokon személyesen élhették át, milyen kihívásokkal néznek szembe nap mint nap fogyatékkal élő társaik: vakvezető bottal tájékozódtak, csak a tapintásukra hagyatkozva, a szemüket bekötve összeillő kockákat kerestek, lábbal rajzoltak és sütőkesztyűben próbáltak meg gyöngyöt fűzni.
A programnak köszönhetően közelebb kerültek egymáshoz a tipikusan fejlődő és a sajátos nevelési igényű gyerekek.
    
     Kiadó: Rejtett Kincsek Down Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.