OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 7. vasárnap
Ismertető


2024. július 4., csütörtök 14:47

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye
    Budapest, 2024. július 4., csütörtök (OS) - Fábián Gergely a Sanghaji AI konferencián ismertette hazánk szakpolitikai célkitűzéseit

    Sanghajban tartják a "2024 World AI Conference & High-Level Meeting on Global AI Governance" című konferenciát 2024. július 4-6. között. A Kínai Népköztársaság Tudományos és Technológiai Minisztériumának szervezésében megvalósuló konferencia és nemzetközi találkozó során Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára képviseli hazánkat.

Magyarország és Kína egyaránt elkötelezett a technológiai tárgyú párbeszéd és együttműködés fenntartása mellett, többek között a telekommunikáció és az elektromobilitás terén. A konferencia előadásainak középpontjában az innováció állt, emellett a tudomány, a technológia valamint az iparfejlesztés témakörét is kiemelten tárgyalták a résztvevők.

Az államtitkár bemutatta a mesterséges intelligenciával összefüggő hazai szakpolitikai célkitűzéseket, valamint az "AI global governance cooperation" panel keretében ismertette Magyarország álláspontját az emberközpontú Mesterséges Intelligencia (MI) nemzetközi egyeztetés alatt álló harmonizált irányításával kapcsolatban.

Fábián Gergely hangsúlyozta a nemzetközi felelősségvállalás jelentőségét, valamint az együttműködés fontosságát az MI szektor fejlődésének elősegítésében és a szabályozás általánosan elfogadott elveinek és módjainak kidolgozásában.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.