OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 13. szombat
Ismertető


2024. július 9., kedd 15:08

A Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. július 9., kedd (OS) - A lakhatási szegénység ellen küzdő VIII. kerülettel fog együttműködni a Habitat lakásfelújítási programjában

    A IV. kerület mellett már a VIII. kerülettel is együttműködik a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programja keretében, a Fővárosi Szolidaritási Alap támogatásának köszönhetően. A szervezet már tervezte a program kiterjesztését, melyben önkormányzati szociális bérlakásokat újítanak fel önkéntesek segítségével, ahová családok átmeneti otthonából költözhetnek be a kiválasztott családok. Az építési munkálatokban az érintett családok és önkéntesek is részt vesznek, akik között influenszerek és előadóművészek is vannak.

A Habitat már 9 éve dolgozik Második Esély programján, most újítják fel az 19. és a 20. lakást. A programot az ügyet fontosnak tartó vállalatok pénzbeli és anyagi adományaiból tudják finanszírozni.

2024 szeptemberétől a VIII. kerületi önkormányzattal és a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központtal együttműködve újítanak fel 2 darab Második Esély-lakást, összesen 20,5 millió Ft értékben, amit a Fővárosi Szolidaritási Alap 2023 pályázatán nyertek el. A projekt kivitelezésére 2 évük van, 2026 tavaszán zárul.

“Nagyon örülünk, hogy sikeresen pályáztunk a Fővárosi Szolidaritási Alaphoz, így elindulhat egy szorosabb szakmai együttműködés a lakhatási kérdések megoldásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó VIII. kerületi önkormányzattal" – mondta el Szegfalvi Zsolt, a Habitat for Humanity Magyarország ügyvezető igazgatója.
     Kiadó: Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.