OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 13. szombat
Ismertető


2024. július 10., szerda 14:36

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének közleménye
    Budapest, 2024. július 10., szerda (OS) - A VÁLTOZÁS RÉSZESEI VAGYUNK: MI ÉS M17 ÉV UTÁN ÚJRA SZEGED VÁROSA AD OTTHONA KÖNYVTÁROSOK VÁNDORGYŰLÉSÉNEK

    A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) 2024. július harmadik hetében Szegeden rendezi meg 55. Vándorgyűlését közel 600 könyvtáros részvételével. Az eseményt az MKE a Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, a SZTE Klebelsberg Könyvtár és Szeged MJV Polgármesteri Hivatala partnerségével hívja életre.

A 2024. évi vándorgyűlés középpontba állítja a magyar könyvtári rendszer intézményeit annak tükrében, hogy hogyan felelnek meg a 21. századi trendeknek, illetve a rendezvény alátámasztja a tényt, hogy a hazai könyvtárak és könyvtárosok kiváló példái és nagykövetei az innovációnak, a kreativitásnak és a változásra való reagálásnak. A mesterséges intelligencia (MI) az élet számos területére hatással van, beleértve a könyvtári szolgáltatásokat is. A MI támogatja a könyvtárosokat abban, hogy a felhasználóknak hiteles információkat és forrásokat biztosítsanak a hatékonyság és az eredményesség jegyében.  A tanácskozás betekintést nyújt a MI könyvtári felhasználásába és alkalmazási kihívásaiba is.

Díjak a Vándorgyűlésen: Fitz József-könyvdíj, MKE Emlékérem, Év fiatal könyvtárosa-díj, Kovács Máté-díj, Kertész Gyula Emlékérem, Füzéki István Emlékérem díj.

A vándorgyűlés idei szervezésében és megvalósításában számos újítás és reform jelenik meg.  

A Vándorgyűlés fő támogatója az NKA.

További tájékoztatásért látogassanak el az MKE vándorgyűlésének honlapjára!

     Kiadó: Magyar Könyvtárosok Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.